Emziren Anne Kestane Yiyebilir mi?

07.12.2022
1.218
Emziren Anne Kestane Yiyebilir mi?
REKLAM ALANI

Emzirme döneminde vücudun süt üretmediği bir an asla olmaz.  Birçok emziren anne, vücutlarının süt üretmek için kullandığı ekstra kaloriler nedeniyle sürekli olarak aç hissettiklerini söylüyor.  Süreç boyunca vücuda enerji verecek besin açısından yoğun yiyecekler yemek önemlidir.  Ama kestane içeriyor mu?

 Emzirirken kestane yenir mi?

 Evet yenecek.  Emziren annelerin kestane yemesi güvenlidir.  Kestane, annelerin ve bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirebilen C vitamini açısından zengindir.  Kestane ayrıca kan kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir, böylece kalbe fayda sağlar.  Ayrıca anneler ve büyümekte olan bebekler için faydalı olabilecek demir, kükürt, manganez ve bakır gibi mineraller açısından da zengindir.

ARA REKLAM ALANI

 Öte yandan, aşırı tüketim şişkinlik veya ishal gibi sindirim sorunlarına neden olabileceğinden aşırıya kaçmamak en iyisidir.  Diğer birçok şeyde olduğu gibi, makul sınırlar içinde tüketmeye özen gösterin.

Emziren Anne Kestane Yiyebilir mi?
Emziren Anne Kestane Yiyebilir mi? - Anne

 Hamileler kestane yiyebilir mi?

 Hem hamilelikte hem de emzirme döneminde kestane yemek güvenlidir.  Hamileyken kestane yemek güvenlidir.  Bu hem normal kestane hem de su kestanesi için geçerlidir.  Ancak at kestanesi toksik toksinler içerdiğinden hamilelik döneminde kaçınılmalıdır.

 At kestanesinin tohumları tatlı kestaneye benzer fakat acıdır.  Ham at kestanesi tohumları ile bitkinin kabuğu, çiçekleri ve yaprakları zehirli ve yenilebilir niteliktedir.  Aşırı miktarda ciddi hastalığa veya ölüme neden olabilen eskülin adı verilen bir tür zehir içerir.

 Emzirirken sağlıklı besinler

 Hamilelikte ve bebeğinizi emzirirken kestane yemenin güvenli olduğundan bahsetmiştik.  Ancak kestanenin yanında tüketebileceğiniz daha sağlıklı besinler de var.  USDA (ABD Tarım Bakanlığı), emziren annelerin diyetlerine sebze, meyve, tahıl, süt ürünleri, proteinli gıdalar ve sıvıları dahil etmelerini önerir.

 Aşağıda, sütünüzün “kalitesini” artırmaya yardımcı olabilecek sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller, fitokimyasallar ve antioksidanlar içeren bazı yiyecekler bulunmaktadır.  Emzirme için en iyi yiyecekler hakkında daha fazla bilgi edinmek için kaydırmaya devam edin…

Emziren Anne Kestane Yiyebilir mi?
Emziren Anne Kestane Yiyebilir mi? - Anne

 Avokado

 Emziren annelerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri, artan kalori ihtiyaçları nedeniyle sürekli açlık hissidir.  Avokado, kendinizi tok hissetmenize ve vücudunuzu sağlıklı yağlarla beslemenize yardımcı olabilecek yaklaşık %80 oranında sağlıklı yağ içerir.  Avokado ayrıca iyi bir B vitamini, K vitamini, folat, potasyum, C vitamini ve E vitamini kaynağıdır ve bu da onu emzirme için harika bir kaynak yapar.

 Yulaf

 Yulaf, süt ürettiği için emziren anneler tarafından yaygın olarak tüketilir.  Yulafın süt artırıcı potansiyeline ek olarak emziren ebeveynler için birçok faydası vardır: Yulaf harika bir karbonhidrat kaynağıdır (süt yapmak enerji gerektirir).  Lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir.  Aynı zamanda kabızlığı gidermeye, kan şekeri düzeylerini düşürmeye ve tokluğu tetiklemeye yardımcı olabilir.

 Fındık

 Fındık, K vitamini ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum ve çinko gibi temel minerallerde yüksektir.  Aynı zamanda sağlıklı yağ ve protein kaynağıdırlar.  Fındık, olağanüstü besin değerlerinin yanı sıra dünyanın birçok yerinde laktojenik olarak kabul edilir.  Anne sütünü artırmaya yardımcı olan besinlere laktojenik denir.

 Baklagiller

 Baklagiller, özellikle nohut ve fasulye, aşırı şişkinliğe neden olduğu için kötü bir şöhrete sahiptir.  Bununla birlikte, harika bir protein, vitamin, mineral ve fitoöstrojen kaynağıdırlar.  Nohut, eski Mısır döneminden beri galaktagog (anne sütü güçlendirici) olarak kullanılmaktadır.  Fasulye ve diğer baklagilleri yemek sadece genel sağlığınız için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı bir anne sütü kaynağına sahip olmanızı da sağlar.

 Yeşil yapraklı sebzeler

 Yeşil yapraklı sebzelerin laktojenik özelliklerini destekleyen bilimsel bir araştırma bulunmamakla birlikte daha fazla sebze yemek hem anne hem de çocuk sağlığına fayda sağlayacaktır.  Emziren anneler, brokoli veya lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler yemenin bebeklerinde şişkinliği ve sinirliliği artıracağından endişe edebilirler.  Ancak bu doğru değil: Bu sebzenin gaz yapan karbonhidrat kısmı anne sütüne geçmiyor.  Bu nedenle, yapraklı yeşilliklere karşı dikkatli olmanıza gerek yoktur.

 Kırmızı ve turuncu kök sebzeler

 Kırmızı ve turuncu kök sebzelerin sahip olabileceği laktojenik özellikler, muhtemelen yeşil yapraklı sebzelerinkine benzer.  Bu bitkilerdeki fitoöstrojenler, yüksek besin yoğunluklarına ek olarak anne sütünü iyileştirmede rol oynayabilir.  Bu sebzeler galaktojenik özellikleri için özel olarak incelenmemiş olsa da, yüzlerce yıldır dünya çapında birçok kültürde laktojenik gıda olarak kullanılmaktadır.

 tohum

 Her tohumun kendine has besin yapısı vardır ve pek çoğu yüksek vitamin-mineral içeriği sayesinde emziren anneler için sağlıklı bir seçimdir.  Ayçekirdeği, kabak çekirdeği, susam, chia tohumu ve keten tohumu faydalıdır.

 Doğumdan sonraki dönemde ve emzirme süresince dengeli beslenin.  Meyveleri, sebzeleri, tahılları ve protein kaynaklarını (et, süt, süt ürünleri, balık, yumurta gibi) ekleyin.  Ayrıca sütü en iyi yapan şeylerden birinin de “su” olduğunu unutmayın.  Kabızlığı önlemek ve süt üretimini artırmak için bol su için.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.