Hamileliğin 12. Haftası – 12 Haftalık Gebelik

06.12.2022
320
Hamileliğin 12. Haftası – 12 Haftalık Gebelik
REKLAM ALANI

 12 haftalık gebelikte anne adayı neler yaşar, 12 haftalık gebelik belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız hemen yazımızı okuyun!

 Hamileliğin 12. haftasında, büyüyen bebeğiniz bir erik büyüklüğüne ulaşmıştır.  Hareketleri son birkaç haftaya göre daha hızlı.  Midede takla bile atabilir.

ARA REKLAM ALANI

 Hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için beslenmenize dikkat etmelisiniz.  Doktorunuza danışarak kan sayımı yaptırabilirsiniz.  Bu sayede eksik olan vitamin ve minerallerinizi öğrenebilirsiniz.  Mineral ve vitamin eksikliğinizi sağlıklı besinler yardımıyla kapatabilirsiniz.

 Bazı anne adaylarının gebelikte cinsel ilişkiye girme konusunda endişeleri olabilir ancak doktorunuz aksini söylemediği sürece 12. gebelik haftasında ilişkiye girmenizde bir sakınca yoktur.  Bebeğiniz ve 12. haftada neler bekleyeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki makaleyi okuyabilirsiniz.

 Gebeliğin 12. Haftasında Annede Yaşanan Değişiklikler

  • 12. haftada gebelikte mide bulantısı ve baş dönmesinin azalması sevindirici haberlerden biridir ancak bu belirtiler yerine anne adayı yorgunluk ve halsizlik yaşayabilir.  Sırt ve bel ağrısı 12. haftada ortaya çıkabilir.  Bu semptomların nedeni gevşeme adı verilen bir hormondur.
  • Sık sık nefesinizin kesildiğini veya kolayca yorulduğunuzu fark edebilirsiniz.  Bunun nedeni, ihtiyacınız olan oksijen miktarının artmasıdır.
  • Düzenli egzersizi ihmal etmemelisiniz.
  • Bu dönemde kadın kendini yorgun hissedebilir.  Bu doğal.  Bu nedenle uykunuz gelebilir ve vücudunuz bebeğiniz için enerji harcarken uyku ihtiyacınız biraz artmış olabilir.  Belki kendine biraz zaman ayırıp dinlenmen iyi olur.
  • Gebeliğin 12. haftasında bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.  Bazı kadınların yaşadığı bu yaygın şikayetlere bir göz atmak faydalı olacaktır:
  • Vajinal akıntıda artış: Bunun için endişelenmenize gerek yok.  Bu akıntı tamamen doğaldır ve vajinayı korumaya yarar.
  • Lekelenme: Yalnızca benekler ve koyu kırmızı veya kahverengi benekler önemli olmayabilir.  Bu lekelenmenin nedeni gebelikte rahim ağzında hassasiyet ve ilişki sonrası hafif kanama olabilir.  Bu belirtiler devam ederse, doktorunuzu görmelisiniz.
  • Baş ağrısı: Stres, uykusuzluk ve kan şekerindeki ani düşüşlerin hepsi baş ağrısına neden olabilir.

 12 haftalık hamilelik anne fotoğrafı

 Hamileliğin 12. haftasında anne adayının dış görünümüne bakıldığında cildinde meydana gelen değişiklikler fark edilebilir.  Bazı anne adayları 12. haftadan itibaren ciltlerinin yağ içeriğinin arttığını bildirirken, bazılarının cildi daha parlak ve canlı görünür.  Karında büyümeler fark edilebilir.

 12 Haftalık Bebek Ultrasonu Hakkında

 12 haftalık hamile bebeğiniz erik büyüklüğündedir.  Uzunluğu ortalama 5-6 cm ve ağırlığı yaklaşık 15 g’dır.  Bu hafta küçük kız ve erkek çocuklar arasında kilo ve boy farkı olduğunu söylemek mümkün değil.

 Bu heyecan verici haberi duymaya hazır mısınız?  İkizlere hamileyseniz, doktorunuz 12 hafta sonra bir ultrason taraması yardımıyla ikizlerin tek yumurta mı yoksa dizigotik mi olduğunu size söyleyebilir.

Hamileliğin 12. Haftası - 12 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 12. Haftası - 12 Haftalık Gebelik - Bebek

Bebeğin cinsiyeti 12.haftada belli olur mu?

 Evet. 12-13. haftada Doktorunuz önümüzdeki hafta bebeğinizin cinsiyeti hakkında bir tahminde bulunabilir, ancak henüz kesin bir bilgiye sahip değilsiniz.  Kesin bilgi için 20. haftaya kadar beklemeniz gerekecek.  Erkek bebeklerin cinsiyetinin kız bebeklerin cinsiyetine göre daha erken belirlendiği söylenebilir.

 12 haftalık bebek anne karnında nerede?

 Hamileliğin 12. haftasında rahim pelvisten yukarı doğru hareket eder.  Böylece 12. haftada kadının mesanesine önceki haftalarda baskı uygulayan rahim, baskıyı azaltacaktır.  Tuvalet ihtiyacınızda bir azalma fark edebilirsiniz.

 Hamileliğin 12.haftasında beslenme nasıl olmalı?

 Annelerin çoğu hamilelik sırasında 25 ila 27 pound kazanır, ancak bu kilo alımının çoğu 20. haftadan sonra gerçekleştiği için bu şu anda endişelenecek bir şey değil.

  • 12. haftadan itibaren iştah geri gelse bile dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.  Bebeğinizin sağlıklı bir kiloda olması için kilonuzu sağlıklı bir seviyede tutmanız çok önemlidir.
  • Daha fazla bakteri içerebileceği için yumuşak peynirlerden uzak durmalısınız.
  • -Vücudunuzda eksik olan vitamin ve mineralleri öğrenmek için test yaptırabilir ve buna göre beslenebilirsiniz.
  • Doktorunuz öneriyorsa gebeliğin 12. haftasında demir almaya başlayabilirsiniz.
  • Bol su içmeyi unutmayın.
  • Yüksek lifli yiyecekler yiyebilirsiniz.  Baklagiller, meyveler ve sebzeler lif ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir.
  • Doktorunuzun tavsiyesi üzerine 12. haftaya kadar folik asit almaya devam etmelisiniz.
Hamileliğin 12. Haftası - 12 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 12. Haftası - 12 Haftalık Gebelik - Bebek

 12 haftalık gebelik kaç aydır?

 Bazı anneler bebeklerinin gelişimini ay ay takip etmek isterler.  12 haftalık hamilelik, 2 ay 24 günlük hamile olduğunuz anlamına gelir.

 12 haftalık bebek gelişimi

 Bebeğinizin hayati organlarının neredeyse tamamı oluşmuştur.  Birçok hareketi kendisi yapabiliyordu.  Son birkaç haftadır parmaklarını hareket ettirebilen bebeğiniz artık bu hızını arttırdı.  Bazı bebeklerin parmağını ağzına götürüp emdiği bilinmektedir.  Tırnakları gelişmeye devam ediyor.  Bazı kemikler sertleşmeye başlar.

 Dalağı ve karaciğeri çalışıyor.  Pankreası ve tiroidi gelişimini tamamlıyor.  Refleksleriniz gelişmeye devam ediyor.  Nefes egzersizleri yapıyor.  Ses telleri oluşumunu tamamlar.

 Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için çok az zamanınız var.  Doktorunuz size ne bekleyeceğinizi bile söylemiş olabilir.

Hamileliğin 12. Haftası - 12 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 12. Haftası - 12 Haftalık Gebelik - Bebek

 12 haftalık bebek nasıl?

 Bir fetüs veya fetüs olarak adlandırılabilir.  İnsanlar arasında “fetüs” kelimesi daha çok tercih edilmektedir.

 12 haftalık bebek kaç cm

 12 haftalıkken anne karnındaki bebek ortalama 5 ila 6 cm boyundadır.  Bir erik büyüklüğünde.

 12 haftalık bebeğin kalp atışı nasıldır?

 Doktorunuz 12 haftalık bebeğinizin kalp atışlarını dinleyebilir.  Dikkat ederseniz dakikada 120 ile 160 arasında attığını anlayabilirsiniz.

 12 haftalık bebek hareketleri hissedilir mi?

 Hayır. Bebeğinizin daha 12 haftalıkken bile anne karnında hareket ettiği bilinmektedir.  Bu hareketlerin çoğu refleks şeklini alır.  Bebeğinizin hareketlerini hissetmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz ama bebeğinizin hareketlerini hissetmek için biraz daha zamana ihtiyacınız var.  Önümüzdeki haftalarda bebeğinizin hareketlerini hissetmek için bolca zamanınız olacak.

Gebeliğin onüçüncü haftası ve sonrası hakkındaki içeriğimize de göz atabilirsiniz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.