Hamileliğin 23. Haftası- 23 Haftalık Gebelik

12.12.2022
480
Hamileliğin 23. Haftası- 23 Haftalık Gebelik
REKLAM ALANI

23. hafta gebelik belirtileri nelerdir ve 23. gebelik haftasında neler olur diye merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

23 haftalık hamileyken, ikinci üç aylık dönemin son ayına girdiniz.  Bebeğinizin gün geçtikçe karnınızda büyüdüğünü hissediyorsunuz ve onunla aranızdaki bağ devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

 Bebeğinize sevginizi göstermek için henüz çok erken değil.  Karnınızı okşayın ve bebeğinizle bağ kurmak için bebeğinizle konuşun.  Hatta okşamalarınıza ve seslerinize küçük tepkiler almaya bile başlayabilirler.

 Rahminizde neler oluyor, bebeğiniz nasıl değişti, ne yapıyor diye merak ediyorsunuz.  Bu süre zarfında bebeğiniz nefes alıştırması yapıyor ve uyku ile uyanıklık arasında gidip gelen bir model oluşmaya başlayacak.

23. gebelik haftasında annedeki değişiklikler

  • Hamileliğin 23. haftasında göğüslerinizin büyüdüğünü fark edeceksiniz.
  • Kolostrum adı verilen ilk sütünüz bazen göğüslerinizden dışarı sızabilir.  Bu süt bebeğinizin bağışıklık sistemi için çok önemlidir.
  • Vücudunuz bebeğinizi doğurmaya hazırlanıyor.
  • Bebeğiniz büyüdükçe vücudunuzda ve organlarınızda değişiklikler olmaya devam edecektir.
  • Kaburgalarınız, büyüdükçe bebeğinize uyum sağlamak için daha geniş açılacaktır.
  • Rahminiz genişlemeye devam ediyor.
  • Karnın yuvarlaklaşıyor.
  • Bebeğiniz ağırlaştıkça kaburgalarınızda ve belinizde ağrı hissedebilirsiniz.
Hamileliğin 23. Haftası- 23 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 23. Haftası- 23 Haftalık Gebelik - Bebek

23. gebelik haftasında rahim ne kadar uzundur?

23. haftada rahminiz göbek deliğinizin ortalama 3,75 cm üzerindedir.  Karnı dışarıdan belli oluyor.

23 haftalık gebelikte ne kadar kilo almalısınız?

23 haftalık hamile annelerin en sık sorduğu sorulardan biri de annelerin ne kadar kilo alması gerektiğidir.  Gebeliğin 23. haftasında anne adayları genellikle 5,5 ile 6,8 kg arasında kilo alırlar.  Bu kilo alımı her kadın için farklıdır.  Bu kilodan daha az veya daha fazla aldıysanız, bir sorununuz olup olmadığını doktorunuza başvurarak öğrenebilirsiniz.

23 haftalık bebek ultrason nedir?

23. haftada bebeğiniz greyfurt büyüklüğünde olacaktır.  Yaklaşık 25-30 cm uzunluğundadır.  Ağırlığı yaklaşık 400-540 gr’dır.  Boyu ve kilosu bu kadar küçük olan bebeklerde cinsiyet ayrımı yapmak oldukça zordur.  Bu nedenle kız ve erkek çocukların ağırlık ve kilolarında bir fark olduğu söylenemez.

Hamileliğin 23. Haftası- 23 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 23. Haftası- 23 Haftalık Gebelik - Bebek

23 haftalık gebelikte bebek midenin neresindedir?

Gebeliğin 23. haftasında rahim göbek deliğinin 3.75 cm üzerinde büyümüştür.

23 haftalık gebelikte beslenme nasıl olmalı?

Hamilelikte hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

  • Hamile kalmadan önce çay, kahve gibi içecekleri çok sık tüketmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz kafeinden uzak durmak biraz zor gelebilir ama kafein alımına dikkat etmelisiniz.  Yüksek kafein tüketimi, düşük yapma riskini artırır veya bebeğin zayıf doğma olasılığını artırır.  Günlük tüketime uygun kafein miktarı 200 mg’dır.  Bu da gün içinde 2 fincan çay ve kahveyi geçmemeniz gerektiği anlamına gelir.
  • Dikkat edilmesi gereken şeylerden bazıları tuz ve sodyumdur.  Fazla tuz tüketmek vücutta su tutulmasına neden olur ve tokluk hissini artırır.  Salatalık gibi çok tuzlu yiyeceklerden uzak durmalısınız.
  • Bol bol su içmelisiniz.
  • Günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamalısınız.  Portakal, mandalina gibi besinler tüketebilirsiniz.
  • A vitaminine ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız.  Kabak ya da havuç gibi besinler tüketerek bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
  • E vitaminine ihtiyacınız var. E vitamini ihtiyacınızı zeytinyağı, fındık yağı, ıspanak veya maydanozdan karşılayabilirsiniz.
  • Demir alırken dikkatli olmalısınız.  Et, yumurta sarısı veya kuru meyvelerden demir alabilirsiniz.
  • Paketlenmiş gıdalardan kaçının.
  • Acı ve baharatlı yiyeceklerin tüketimine dikkat edin.  Aşırı tüketimi mide yanmasına neden olabilir.
  • -Hamileliğiniz süresince dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da güneşten korunmadır.  Cildiniz hamilelik sırasında hassaslaşır.  Bu nedenle güneş ışınlarına karşı daha hassassınız ve güneş yanığı olma olasılığınız daha yüksek.  Bulutlu günlerde bile güneş koruma faktörü yüksek güneş kremi kullandığınızdan emin olmalısınız.  Ayrıca sizi güneşten koruyan giysiler seçmelisiniz.

23. gebelik haftası kaç aydır?

Bazı aileler bebeklerinin gelişimini aydan aya hesaplayıp takip etmek isteyebilirler.  23 haftalık gebelik 5 ay 11 günlük gebelik demektir.

23 haftalık bebek gelişimi

Bebeğinizin ciğerleri tam olarak gelişmemiş olsa da şimdiden nefes egzersizlerine başlamıştır.  Plasenta, bebeğinizin doğuma kadar oksijen kaynağıdır.

 Kulakları eski günlere göre daha iyi duyabiliyor.  Sesini duyabilir.  Onunla çok konuşabilir ve şarkı söyleyebilirsin.

 Kilo almaya devam ediyor ama cildi hala kırışık görünüyor.  Vücudu ve yüzü, doğduğu zamanki haline gittikçe yaklaşıyor.

23 haftalık bebek nasıl?

Bebeğiniz erkek ise testisleri karından aşağı inmeye başlayacaktır.  Bir kız bebek bekliyorsanız, rahmi ve yumurtalıkları gebeliğin 23. haftasında gelişmiş olacaktır.

 Gözleri hızla hareket ediyor ama henüz gözlerini açıp kapatamıyor.

23 haftalık bir bebek ne kadar büyük?

23 haftalık bebeğinizin anne karnındaki boyu 25-30 cm civarındadır.  Bir kız ile bir erkek arasındaki boy farkından bahsetmek çok zordur.  Bebeğiniz bunun için henüz çok küçük.

23 haftalık bebek kaç gramdır?

Hamileliğin 23. haftasında bebeğiniz ortalama 400-540 gram ağırlığındadır.  Ağırlık olarak kız ve erkek ayrımı yapmak mümkün değildir.  Her bebek kilo ve boyut olarak farklıdır.  En sağlıklı gelişim için doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

23 haftalık bebeğin kalp atışı ne olmalıdır?

23 haftalık bir bebeğin kalp atışları anne karnında duyulabilir.  Anne karnındaki bebeklerin kalp atışları genellikle dakikada 120-160 defadır.

23 haftalık bebek hareketleri hissedilir mi?

Evet, bebek hareketleri anne karnında 23. haftadan itibaren hissedilebilir.  Bebeğinizin kasları düzensizdir.  Bu nedenle bazı günler hareketleri hissedebilir bazı günler hissetmeyebilirsiniz.  Hemen endişelenmenize gerek yok ancak durum uzun süre devam ederse doktorunuza başvurabilirsiniz.

 Bu süre zarfında bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmek için bebeğinize şarkılar söyleyebilirsiniz.  Bebeğiniz bu şarkıları duyacak.  Hatta hareket edebilir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.