Hamileliğin 25. Haftası – 25 Haftalık Gebelik

12.12.2022
689
Hamileliğin 25. Haftası – 25 Haftalık Gebelik
REKLAM ALANI

Makalemize göz atın, orada 25 haftalık hamilelikte anne ve çocukta ayrıntılı değişiklikler bulacaksınız!

25 haftalık gebelikte, bebek anne karnındaki en aktif ve aktif aşamasındadır.  Bebeğin anne karnındaki alanı hala oldukça geniştir ve gelişen vücudu ile bebek esneme, dönme, tekme atma, yumruk atma gibi birçok hareketi yapar ve gelişmeye devam eder.

ARA REKLAM ALANI

25. gebelik haftasında annedeki değişiklikler

Gebeliğin 25. haftasının annede meydana getirdiği en belirgin değişiklik anne karnındaki bebeğin büyümesiyle birlikte büyüyen karnıdır.  Anne karnında hızla büyüyen bebeğin vücudundaki değişiklikler, hamilelik sırasında anne vücudunun salgıladığı hormonlar ve annenin bebeğin organlarına müdahalesi annenin birçok değişiklik yaşamasına neden olur.

 25. haftada anne şu değişiklikleri gözlemleyebilir;

  • Ellerde, ayaklarda ve yüzde şişlik
  • tükenmişlik
  • Uyku düzensizliği
  • Vücudun belirli bölgelerindeki çatlaklar
  • Karın bölgesinde ağrı
  • Hemoroid
  • Sindirim problemleri
  • Mide rahatsızlıkları
  • Cilt renginde koyulaşma ve vücudun bazı bölgelerinde kahverengi lekeler
  • Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı
  • Sabah rahatsızlığı
  • Baş ağrısı
  • Göğüslerde hassasiyet
  • vajinal akıntı
Hamileliğin 25. Haftası - 25 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 25. Haftası - 25 Haftalık Gebelik - Bebek

Tüm hamile kadınlar 25. haftaya kadar aynı değişiklikleri yaşamazlar.  Listelenen tüm değişiklikler aynı anda gerçekleşmeyebilir.  Her kadının değişimi farklı olacaktır.

25. gebelik haftasında rahim ne kadar uzundur?

Haftalar geçtikçe anne adayı karnının büyüdüğünü fark edecektir.  25. haftada bebeği tutan rahim 25 cm uzunluğa ulaşmıştır.  Anne karnına yandan bakarsa bunu daha iyi fark edecektir.

25 Haftalık Gebelikte Ne Kadar Kilo Almalısınız?

Hamilelik başladığında değişen hormonlar ve anne karnında büyüyen bebek nedeniyle anne kilo almaya başlar.  Hamileliğin 25. haftasında anne yaklaşık yarım kilo alır.  Anne gebeliğin 25. haftasına geldiğinde 4-5 kilo almıştır.  Hamileliğin 6. ayında haftada yaklaşık yarım kilo, ay sonunda ise 2 kilo alınır.  Haftalık kilo alımının aynı olmaması da normaldir.  Bir haftada 250 gram alınırken bir sonraki haftada 600 gram alınabilir.  Kilo alımı her kadın için farklı olabilir, bu dönemde bazı anneler daha az kilo alırken bazı anneler daha fazla kilo alır.

25 Haftalık Bebek Ultrason Nedir?

Her ultrason görüntüsünde anne karnındaki bebek bir öncekinden daha büyük hale gelir, boy ve kilo alır, vücudunun belli bölgeleri gelişir.  25 haftalık bebek, ultrason görüntüsünde farklı yüz ifadeleri, eli ile göbek bağını kavraması ve elleriyle yüzünü kapatması gibi pek çok farklı pozisyonda görülebiliyor.  25 haftalık ultrason görüntüsünde bebeğin anne karnındaki hareketleri de kaydedilebilir.  25 haftalık bir bebeğin ortalama boyu 35-36 cm ve ortalama ağırlığı 670 gramdır.Bebek kabak büyüklüğündedir.

25 haftalık gebelikte bebek midenin neresindedir?

Anne karnında büyüyen bebek anne karnında geliştikçe rahim de genişler ve gebelik ilerledikçe rahim içindeki konumu ve konumu değişir.  Gebeliğin 25. haftasında rahim ağzı göğüs kemiği ile göbek arasında yer alır.

Hamileliğin 25. Haftası - 25 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 25. Haftası - 25 Haftalık Gebelik - Bebek

Hamileliğin 25.haftasında beslenme nasıl olmalı?

Hamilelik döneminde annenin yediği besinlere dikkat etmesi gerekir.  Bebeğin ve annenin ihtiyaçlarını karşılayan zengin besinler yemek, bebek ve annenin sağlığını korur.  Hamilelikte tüketilmesi ve kaçınılması gereken besinler vardır.  Bu aynı zamanda 25 haftalık hamilelik beslenmesi için de geçerlidir.

 Hamileliğin 25. haftasından itibaren yağlı ve baharatlı yiyecekler, hazır yiyecekler, şarküteri ürünleri, pastörize edilmemiş süt ürünleri, alkol ve kafeinden kaçınılmalıdır.  Günde 5 porsiyon meyve ve sebze yemek, annenin ihtiyacı olan vitaminleri almasına yardımcı olacaktır.

 Anne, hamilelik boyunca dengeli bir diyet ve beslenmeye devam etmelidir.  Günlük öğünlerinin dengeli bir şekilde tüketmesi gereken besinleri içerdiğinden emin olmalıdır.  Sık ve küçük öğünler yemek, annenin hazımsızlık, mide rahatsızlığı ve şişkinlik gibi rahatsızlıklarının azalmasına yardımcı olur.

25 haftalık gebelikte annenin yemesi gereken besinler aşağıda sıralanmıştır;

  • Tahıl
  • Protein
  • Vitaminler ve mineraller
  • Kalsiyum
  • Folik asit
  • Lif

25 haftalık bir bebek kaç yaşında?

25 haftalık gebelik 5 ay 25 güne karşılık gelir yani anne gebeliğin 6. ayındadır.  Gebeliğin 25. haftası 2. trimesterdedir.

25 haftalık bebek gelişimi

25 haftalık bebeğin anne karnındaki gelişiminin büyük bir kısmı tamamlanmıştır.  Yüz hatları düzgün olan bebeğin burun delikleri 25. haftada açılır.  25 haftalık bebeğin anne karnındaki derisi oluşmaya başlamıştır ancak oldukça incedir ve kalınlaşmaktadır.  Ciltte kılcal damarlar görülür, cilt pembe ve çok kırışıklıdır.  Yağlanma bebeğin derisinin altında devam eder.

 Bebeğin duyma, tat alma ve dokunma gibi tüm duyuları artık çalışmaya başlamıştır.  Bebek dışarıdan gelen yüksek ve ani seslere hareketleri ile tepki verir.  Anne tatlı bir şeyler yerse bebeğin karnında daha fazla hareket ettiğini görecektir.

 25 haftalık bebeğin sindirim ve solunum sistemleri çalışıyor ve vücut kendi ısısını koruyabiliyor.  Bebeğin beyni gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.

25 haftalık bebek doğarsa yaşar mı?

37 haftadan önce doğan bebekler prematüre olarak kabul edilir.  23 ila 25 hafta arasında doğan bebeklerin hayatta kalma şansı %50’dir.  Bu oran ve bebeğin yaşama şansı her bebek için aynı olmayıp bebeğin kilosuna ve sağlığına göre değişiklik gösterecektir.  Erken doğmuş bebeklerin organları tam olarak gelişmediği için doğumdaki işlevleri yetersizdir ve bebekler dış dünyaya hazır değildir.

25 haftalık bebek nasıl?

25 haftalık bebek anne karnında gelişimini neredeyse tamamlamış olup yüz hatları, vücudu, kolları ve bacakları ile küçük bir bebek gibidir.  Oldukça aktif ve kaşlarını çatma ve diz üstü gülümseme gibi yüz ifadeleri bile var.  Bebek göbek bağını parmaklarıyla kavrayabilir.

25 haftalık bir bebek ne kadar büyük?

25 haftalık bebek yaklaşık 35-36 cm boyundadır.

25 haftalık bebek kaç gramdır?

25 haftalık bir bebek yaklaşık 670 gramdır.

25 haftalık bebek kalp atışı ne olmalıdır?

25 haftalık bebeğin kalp atışları oldukça düzenli.  İlk haftalarda düzensiz ve oldukça hızlı atan bebeğin kalbi bir süredir belli bir ritimde atmaktadır.  25 haftalık bir bebeğin kalp atış hızı dakikada 140-150 atış olmalıdır.

 25.haftada bebek hareketleri hissedilir mi?

Evet, 25. haftadan itibaren bebek hareketleri hissedilebilir.  25 haftalık bir bebek anne karnında oldukça hareketlidir.  Gelişimi hızla ilerleyen bebek, edindiği becerileri de sergiliyor.  Anne karnında takla atıyor ve tekme ve yumruklarını eğitiyor.  Anne bebeğin hareketlerini hissedebilir ancak hareketler düzensiz ve kısa süreli olduğu için her gün hissetmemeniz normaldir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.