Hastane Çantasında Olması Gerekenler

İçerik Tablosu
Hamileliğin son aylarında bebek bekleyen ailelerin sevinçleri birbirine karışıyor. Yenidoğanın ihtiyacı olan her şey eksiksiz düşünülmeye ve özen gösterilmeye çalışılır. Peki doğum için hastaneye giderken nasıl bir hazırlık yapmanız gerekiyor? Hastane çantasına neler konulur?
Hamilelik çantası ne zaman hazırlanmalı?
Erken doğum riski göz önünde bulundurularak anne ve bebek için hastane çantası 25-30. Haftalar arasında olmalıdır. gebelik haftasında yanınızda olun. Ani bir sürprize hazırlıklı olmakta fayda var. Erken doğum riski yoksa bu aylar hastane çantasını hazırlamak için doğru zamandır.

Anne için hazırlanan doğum çantasında neler olmalı?
Hastanede yatış gün sayısı doğumun seyrine, doğum sırasında ve sonrasında anne ve çocuğun sağlığına göre değişmekle birlikte genellikle 1 ile 3 gün arasındadır. Bu nedenle çantayı hazırlarken en az 1 gece kalacağınız düşünülerek zor duruma düşmemek adına çantayı ek yedek parçalar ile hazırlamak gerekmektedir.
Anne için hazırlanan doğum çantasına;
- Hamilelik kaydı ve sağlık kartı
- Hastane kağıtları
- Hijyenik kadın bağı
- Çok çamaşır
- Çorap
- Emzirmeyi kolaylaştırmak için pijama veya gecelik
- Birkaç havlu
- Hastane dışında giymek için rahat giysiler
- Banyo malzemeleri dahil edilmelidir. Bunun dışında ilgi alanına göre kamera, kitap, müzik dinleme cihazı gibi cihazlar da eklenebilir, bu da anneyi rahatlatacak ve hastanede kalışını kolaylaştıracaktır.

Bebek için hastane çantasında neler olmalı?
Bebek çantası da hastanede kalış süresi dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Bebek için hazırlanan çantaya anne için hazırlanan çantaya göre daha az eşya sığacağı için daha küçük bir çanta hazırlanabilir.
Bebek çantasında;
- 3-4 adet tulum
- 2 hastane çıkış kiti
- Mevsimlik bir battaniye
- Bebek bezi
- Bazı eldivenler ve çoraplar
- El havlusu
- Şişe
- Islak mendil ve bebek bezi kremi olmazsa olmazı.

Hastane çantalarını hazırlamadan bir süre önce liste yapmaya başlayın, aklınıza geldikçe listeye ekleyin ve çantayı zamanında hazırlayın ki hiçbir şeyi unutmayın ve hazırlık sürecini daha kolay atlatın. Hazırlanan çantanın bazı aile bireylerinin kolayca ulaşabileceği ve bildiği bir yerde olması çantanın unutulma riskini de azaltır. Ayrıca anne ve bebeğe eşlik edecek kişi için küçük bir çanta hazırlamayı da unutmamak gerekir.

2014 Yılında Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda Dış Ticaret bölümünü bitirdikten sonra eğitimimin devamını ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat bölümü ile tamamlayarak mezun oldum. Eğitim hayatımın tamamlanması ile birlikte tamamen ilgi alanım olan yazarlık kısmında kendimi geliştirerek sevdiğim ve ilgi duyduğum mesleğe yöneldim. Şu an tam zamanlı olarak Yazarlık/Editörlük hizmetleri sunmaktayım. Mesaisi asla bitmeyen bir anne olarak sizinle deneyimlerimi, bildiklerimi paylaşmak için bir proje oluşturmak istedim. Bebekoloji.net adresini 2022 yılında kurarak tüm ebeveynlere hitaben bebek gelişiminde yardımcı olacak içerikler hazırlayarak sizinle paylaşıyorum.