Sağlıklı Pratik 7 Aylık Bebek Kahvaltısı

İçerik Tablosu
Bebeğimiz 7 aylık olduğunda öğünlerine kahvaltı da eklenmektedir. Bu dönemlerinde artık bebeğiniz sizinle birlikte kahvaltıya eşlik edecektir. Bu öğünlerde farklı lezzetlerle bebeğinizin kahvaltısını çeşitlendirmeniz mümkündür.
Bebekler artık bu aylarında hareketli bir durumdadır. Destekli veya desteksiz oturabilir. Hatta bu dönemlerde emekler ya da tutunarak gezinebilir. Ek gıda dönemlerinde damak zevki yavaş yavaş oluştuğundan sevdiği gıdalara ağırlık verebilirsiniz.

Bebek Kahvaltısında Bebekler Ne Yer?
7 aylık bebek kahvaltıda artık birçok farklı gıdayla tanışabilir. Bu tanışma yine 3 gün kuralı ile ilerlemelidir. Özellikle kendi evinizde yaptığınız tuzsuz lor peyniri sabah kahvaltılarında bebeğiniz için kalsiyum destekleyici olacaktır. Alerjisi yoksa yumurta sarısının çeyreği ve bir kaşığı pekmezle birlikte tüketilebilir.
Her bir yiyecek 3 gün tattırılmalı ve herhangi bir alerjik reaksiyon verilecek mi takip edilmelidir. Daha sonra çoklu olarak birbiri ile karıştırıp bebeğinize verebilirsiniz. Bazı yiyecekleri verirken anne sütü veya devam sütü ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Bu süreç boyunca her 3 günde bir yeni gıda olarak avokado, yulaf, tuzsuz zeytin ezmesi, çekilmiş ceviz, tam buğday ekmeği, ev yapımı bebek bisküvisi ekleyebilirsiniz. Özellikle bu dönemde bebeklerin kendi yemesi için minik tabaklara koyup ilgisini çekebilirsiniz.
9 Farklı Bebek Kahvaltısı Önerileri
Kahvaltıya alışan bebeklerinize çeşitli tariflerle mutlu edebilir onlara yemek yemeyi sevdirebilirsiniz. Özellikle yemek yedirmekte zorlanan anneler için birbirinden farklı tarifleri derledik.
- Tam buğday ekmeği içini minik minik kesip üzerlerine pekmez sürebilirsiniz. Yanında ise biraz avokado dilimleri, lor veya tuzsuz peynir, yumurta sarısı ile çeşitlendirebilirsiniz.
- Salatalık, ince dilimlenmiş meyve veya avokado, yumurta sarısı ile yapılmış omlet bebeğiniz için harika bir kahvaltı önerisi olabilir.
- Yumurta sarısı ve tam buğday unu ile yapılmış krep, salatalık, tuzsuz zeytin ve ev yapımı lor veya labne ile bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.
- Tereyağ, pekmez muz, loru ve pişmiş yumurta sarısını püre şeklinde karıştırıp tam buğday unundan yapılmış ekmeklere sürerek verebilirsiniz.
- Yulafları ev yapımı yoğurt içinde bir süre beklettikten sonra içinde biraz meyve, çekilmiş ceviz ile karıştırıp bebeğinize yedirebilirsiniz.
- Bebeğinize özel doğal şekerli minik meyve kekleri yapabilir sabah kahvaltılarında verebilirsiniz.
- Pankekler yaparak üzerine ev yapımı bebek reçeli veya pekmez sürerek ya da labne ile verebilirsiniz.
- Avokadoyu püre yaparak içine sevdiği meyveleri küp küp doğrayabilir içine de biraz çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz.
- Mevsime göre seçtiğiniz meyveleri küp küp doğrayıp yanına da labne peyniri sürdüğünüz tam buğday unundan yapılmış pankekleri servis edebilirsiniz.
Alerjik bebekler için doktorunuzun önerdiği tarifleri bebeklerinize yedirebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız alerjik bebek tariflerine bakarak ilham alabilirsiniz. Tüm ebeveynlere kolaylıklar dilerken, miniklerimize afiyet olsun.

2014 Yılında Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda Dış Ticaret bölümünü bitirdikten sonra eğitimimin devamını ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat bölümü ile tamamlayarak mezun oldum. Eğitim hayatımın tamamlanması ile birlikte tamamen ilgi alanım olan yazarlık kısmında kendimi geliştirerek sevdiğim ve ilgi duyduğum mesleğe yöneldim. Şu an tam zamanlı olarak Yazarlık/Editörlük hizmetleri sunmaktayım. Mesaisi asla bitmeyen bir anne olarak sizinle deneyimlerimi, bildiklerimi paylaşmak için bir proje oluşturmak istedim. Bebekoloji.net adresini 2022 yılında kurarak tüm ebeveynlere hitaben bebek gelişiminde yardımcı olacak içerikler hazırlayarak sizinle paylaşıyorum.