Bebekler Ne Zaman Emekler?

15.01.2023
648
Bebekler Ne Zaman Emekler?
REKLAM ALANI

Bebekler ne zaman emekler? sorusu, yeni bebek sahibi olmuş bütün ebeveynlerin merak ettiği bir sorudur. Bir bebeğin büyüme süreci, bebeğin ailesi tarafından heyecan veren bir süreçtir. İlk çıkardığı sesler, ilk emekleme durumu, ilk adımlar ve birçok durum.

Bebeğin büyüme süreci zaman zaman ebeveynlerin kaygısını artıran süre aralığıdır. Ancak bebeğin gelişim sürecine baktığımız zaman her an yeni başlayan bir adım, süreç mevcuttur. Bebekler çok hızlı büyür ve farklı gelişim reaksiyonları gösterirler.

ARA REKLAM ALANI

Bebeğinin büyüme sürecini gözlemleyen ve şahit olan aileler için en büyük ve özel adımlardan bir tanesi emekleme sürecidir. Bu süreç bebeğin yürümek için attığı ilk adım olarak sayılabilir. Emeklemek bu nedenle aileler için oldukça mutluluk veren bir eylemdir.

Emekleme eylemi bebeklerdeki fiziksel gelişim açısından da oldukça önemlidir. Büyüme sürecinde bu tarz da eylemleri büyüme atakları olarak adlandırabiliriz. Atak içerisindeki gelişimler duygusal ve fiziksel açıdan önemlidir.  Ebeveynler bu dönemler için hazırlıklı olmalıdır.

Bebeklerin Emekleme Eylemi Kaç Aylıkken Başlar?

Bebekler ne zaman emekler? Sorusuna gözlemler dahilinde verilebilen bir cevap mevcuttur. Ancak emekleme süresi bebeğe göre değişim gösterebilmektedir. Anne sütünün yanında katı gıdaya geçildiği dönemde bebekler fiziksel olarak güçlenmeye başlar. Bu süre içerisinde yani bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlarlar. Ancak bu süreden önce ya da birkaç ay sonra da bazı bebekler emekleme eylemini yeni gerçekleştirmeye başlayabilir.

Uzmanla görüşülebilir, aylar arasında oynama olması normal karşılanan bir durumdur. Bebeğin büyümesi ve fiziksel olarak daha fazla güçlenmesiyle birlikte de destek almadan dik durma eylemi  gerçekleşir.

Bebeğin Emekleme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bebeklerimizin emeklemeye başlaması ebeveynler için heyecanlı bebekler için önemli bir gelişim sürecidir. Bu süreçte ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken durumları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Bebekler emeklemeye başladığı zaman doğal olarak keşfetme duyguları da ön plana çıkacaktır. Bu nedenle emeklemeye yeni başlayan bebekler için ebeveynler evin içerisindeki güvenliği sağlamalıdır. Özellikle sivri cisimler masa kenarları gibi yerlere, prizlere dikkat etmelidir. Ve evin yerlerinin sürekli temiz olması sağlanmalıdır.
  • Bebeklerin rahat emekleyebilmesi önemli bir diğer noktadır. Bu nedenle bu eylem için geniş ve güvenli alanlar yaratılmalıdır.
  • Bebeklerin eklem kuvvetleri arttıkça daha dik oturur pozisyona gelirler ve bunun ardından emekleme işlemine daha kolay geçerler. Bu şekilde bebeklere fiziksel olarak ufak bebek masajı eklem egzersizleri yaptırılabilir.
  • Bebeğin emekleme sürecine yetişkinler hazır olmalıdır. Böyle durumlarda bebeği emeklemeye teşvik etmek oldukça önemlidir. Bu teşvik için örnek olarak bebeğin en sevdiği oyuncağı alması için emekleyerek gidebileceği bir mesafeye konulabilmesidir.
  • Bebeğin emekleme çabalarına, düşmelerine kesinlikle müdahale edilmemelidir. Bebek emeklediği alanda özgür olmalıdır, sınırlanmamalıdır.

Bu şekilde bebeğinizin sağlıklı bir emeklemeden yürüme sürecine eşlik edebilirsiniz. Ebeveynler zamanla bebeklerini gözlemleyerek bir sonraki hareketlerinin onun nasıl bir eğilimde olduğunu anlayabilirler. Kendinize ve bebeğinizle kuracağınız ilişkiye güvenin.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.