Hamileliğin 24. Haftası – 24 Haftalık Gebelik

12.12.2022
566
Hamileliğin 24. Haftası – 24 Haftalık Gebelik
REKLAM ALANI

24 haftalık gebelikte anne adayları neler yaşar, 24 haftalık gebelik belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız hemen yazımızı okuyun!  Erken doğum arzu edilen bir seçenek değildir, ancak bebeğiniz artık 24 haftalık doğduğunda dış dünyada hayatta kalma şansına sahiptir.  Bebeğiniz beklenmedik bir nedenle 24 haftalık erken dünyaya gelirse, yoğun bakım ünitesinde gerekli yaşam desteğini sağlayarak hayatta kalabileceği varsayılır.

24. gebelik haftasında annedeki değişiklikler

Hamileliğiniz sırasında her hafta yeni belirtiler ortaya çıkabilir.  Bacaklarınız, karnınız, kaburgalarınız, sırtınız, göğüsleriniz kısacası tüm vücudunuzdaki ağrılara bu dönemde alışmış olabilirsiniz.  Bunun nedeni kısmen hamilelik sırasında çeşitli hormonlarınızın vücudunuzdaki çeşitli kasları ve bağları gevşetmesidir.  Ayrıca büyüyen bebeğinizin vücudunuza bilmediğiniz bir yönden yaptığı baskı da buna neden olabilir.

ARA REKLAM ALANI

 Gebeliğin 24. haftasında aşağıdaki belirtiler ortaya çıkabilir:

  • Yorgunluk ve uyku bozuklukları
  • Vücutta oluşan çatlaklar
  • Şişmiş ve kanayan diş etleri
  • Rahminizin büyümesi nedeniyle karnınızın yan tarafında ağrı
  • Hemoroid
  • Baş ağrısı
  • Burun kanaması
  • Sindirim sorunları ve mide ekşimesi
  • Midede gaz basıncı ve kabızlık
  • Ayak krampları
  • Ateş basmaları
  • Baş dönmesi
  • El ve ayaklarınızda ödem birikmesi
  • Vajinal enfeksiyonlar
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Hamilelik maskesi olarak bilinen ten renginizin koyulaşması veya vücudunuzda kahverengi alanların oluşması
  • Daha yağlı cilt
  • Kalın ve parlak saçlar

 Son birkaç haftadır devam eden sabah bulantısı, duygudurum dalgalanmaları, koku alma duyusunda artış, istek, göğüs hassasiyeti, tuvalete çıkmada artış, sütlü vajinal akıntı veya hormonlarınızdan hafif lekelenme yaşayabilirsiniz.  Kanama olursa, bir doktora başvurmalısınız.

 24 haftalık hamilelik sırasında, genellikle aç hissedebilirsiniz.  Ancak 28. haftaya kadar kalorinizi artırmanız gerekmeyebilir, ancak kilo almış olabilirsiniz.  Panik yapmanıza gerek yok.  Bu tamamen normal ve yaygın bir olaydır.

 Kendinizi diğer hamile kadınlarla karşılaştırırsanız, bebeğinizin az çok dışarı çıktığını görebilirsiniz.  Her hamile kadının bel ölçüsü farklıdır.  Bazı kadınlarda karın daha az, bazılarında ise daha belirgindir.  Zaten doktorunuzun kontrolleri sırasında bir sorun varsa doktorunuz size bildirecektir.  Tıp eğitimi olmayan insanları dinlerken kendinizi strese sokmamalısınız.  B. komşunuz, kayınvalideniz veya arkadaşlarınız.  Sen senin için mükemmel olansın.

 Bazı anne adayları hamilelik sırasında maya enfeksiyonu veya pamukçuk yaşayabilir.  Maya enfeksiyonu sizi rahatsız etse de bebeğinize zarar vermez.  Tedavi için doktorunuza başvurabilirsiniz.

 İdrar yaparken yanma hissi olabilir.  Bu muhtemelen bir idrar yolu enfeksiyonu belirtisi olabilir.  Tedavi için doktorunuza danışabilirsiniz.

24. gebelik haftasında rahim ne kadar uzundur?

Gebeliğin 24. haftasında anne rahmi dışarıdan görünür durumdadır.  Sorulara hazırlıklı olmalısınız, hamile misiniz?

24 haftalık gebelikte ne kadar kilo almalısınız?

24 haftalık gebelik konusu annelerin en çok merak ettiği sorulardan biridir.  Hamileliğinizden 24. haftaya kadar toplam 6-7,3 kg almanız beklenir, ancak bu kadından kadına değişir.

24 haftalık bebek ultrason nedir?

24 haftalık bebeğiniz anne karnında neredeyse bir mısır koçanı büyüklüğünde ve neredeyse bir kutu peynir ağırlığındadır.  Uzunluğu yaklaşık 21-30 cm’dir.  Ağırlığı yaklaşık 540-675 gr’dır.  Kız ve erkek çocuklar arasında kilo ve boy farkı olup olmadığını söylemek çok zordur.

24 haftalık gebelikte bebek anne karnında nerede?

24. gebelik haftasında uterus göbeğin 3.8-5.1 cm üzerindedir.

Hamileliğin 24.haftasında beslenme nasıl olmalı?

  • Gün boyunca 5 porsiyon sebze ve meyve yediğinizden emin olun.
  • Hamilelikte yağların diyetinizin %30’dan fazlasını oluşturmamasına dikkat etmelisiniz.  Çeşitli araştırmalar, bu oranın aşılması ile bebeğinizin diyabet geliştirme riski arasında bir bağlantı bulmuştur.
  • Lif yönünden zengin besinlere dikkat etmelisiniz.  Yulaf ezmesi, kepekli ekmek veya makarna, sebze ve meyve gibi besinlerle hem sağlıklı beslenebilirsiniz hem de hamilelerin sıklıkla maruz kaldığı sindirim sorunlarının önüne geçebilirsiniz.
  • Sağlıklı proteinler tüketebilirsiniz.  Balık, yağsız et, yumurta ve tavuk gibi yüksek proteinli besinler tüketebilirsiniz.
  • Her gün kalsiyum alarak kendi sağlığınıza ve bebeğinizin sağlığına katkıda bulunursunuz.  Yoğurt, süt ve peynir tüketebilirsiniz.  Vegansanız, kalsiyum açısından zengin brokoli, ıspanak, soya sütü, pazı ve lahana yiyebilirsiniz.
  • Vejetaryen veya vegan iseniz tofu ve soya ürünleri, kinoa, mercimek, fasulye, yer fıstığı ve fındık gibi besinleri amino asit ve mineral içeriği yüksek olduğu için sağlıklı alternatifler olarak seçebilirsiniz.
  • Bebeğinizin vücudunu şekillendirmeye yardımcı olduğu için E vitamini almalısınız.  E vitamini ihtiyacınızı yumurta ve fındık gibi besinlerden karşılayabilirsiniz.
Hamileliğin 24. Haftası - 24 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 24. Haftası - 24 Haftalık Gebelik - Bebek

24 haftalık gebelik kaç aydır?

24 haftalık gebelik, 5 ay 18 günlük gebelik demektir.

24 haftalık bebek gelişimi

Doğum 24 haftadan sonra gerçekleşirse, bebeğinizin hayatta kalma şansı vardır.  Tıbbi destekle akciğerleri ve diğer hayati organları rahim dışındaki yaşamla baş edebiliyor.  Bu kadar erken doğan bebekler için uyumalarına, sağlıklı kalmalarına, nefes almalarına ve enfeksiyonlarla baş etmelerine yardımcı olacak özel yenidoğan yoğun bakım üniteleri bulunmaktadır.

 Ne yazık ki, bebek ne kadar erken doğarsa, gelecekte engelli olma olasılığı o kadar yüksektir.  Doğum 37. haftadan önce gerçekleşirse erken doğum olarak adlandırılır.  Bebeğinizle tanışmak için en az 3 ay daha bekleme olasılığınız bu aya göre daha fazladır.

24 haftalık bebek nasıl?

24 haftalık bebeğiniz anne karnında normal bir bebek gibi görünür, ancak daha ince bir cilde ve vücudundan biraz daha büyük bir kafaya sahiptir.  Vücudunun geri kalanı önümüzdeki günlerde hızla yetişecek.

24 haftalık bir bebek ne kadar büyük?

24 haftalık bebek yaklaşık 21-30 cm boyundadır.

Hamileliğin 24. Haftası - 24 Haftalık Gebelik
Hamileliğin 24. Haftası - 24 Haftalık Gebelik - Bebek

24 haftalık bebek kaç gramdır?

Bebeğiniz 24 haftalıkken yaklaşık 540-675 gr ağırlığındadır.

24 haftalık bebeklerin kalp atışları nasıl olmalıdır?

24. haftada bebeğin kalp atışları duyulabilir.  Doğuma kadar dakikada ortalama 140-160 kez atar.

24 haftalık bebek hareketleri hissedilir mi?

Evet, bebeğiniz anne karnında hareketlidir ama siz bunu fark etmeyebilirsiniz.  Çarpıcı olan kısa olanlardır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.