Hamileliğin 2. Haftası – 2 Haftalık Gebelik

04.12.2022
413
Hamileliğin 2. Haftası – 2 Haftalık Gebelik
REKLAM ALANI

Anne adayı hamileliğin 2. haftasında neler yaşar, hamileliğin 2. haftasının belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız hemen yazımızı okuyun!

Bazı anne adaylarında gebeliğin ikinci haftasında belirtiler görülürken bazılarında görülmez.  Unutulmamalıdır ki hamilelik belirtileri bazı kadınlarda erken, bazı kadınlarda geç ortaya çıkar.  Birçok anne adayı 2 haftalık gebelik belirtileri, 2 haftalık gebelik ultrasonu veya 2 haftalık gebelik hakkında düşünürken bulur kendini.

ARA REKLAM ALANI

 2. hafta boyunca döllenmiş yumurta ve sperm çoğalmaya ve hareket etmeye devam eder.  Bebeğiniz henüz ultrasonda görünmüyor.  Cinsiyet genetik olarak belirlense de bunu anlamak biraz daha zaman alıyor.

Hamileliğin 2. Haftası
 2 Haftalık gebelik belirtileri

 2 Haftalık gebelik belirtileri

 Semptomların en önemlisi adet görmemenizdir.  Hamile olup olmadığınızı öğrenmenin en güvenilir yolu hamilelik testi yaptırmaktır.  Hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, kadın doğum uzmanı-jinekoloğunuza başvurmanız önerilir.

 Hamilelik belirtileri herkes için farklı olabilir.  Bazı anne adayları semptomları hemen hissederken, diğerleri çok sonraya kadar hissetmezler.  İşte hissedebileceğiniz hamilelik belirtilerinden bazıları:

  • Vajinal lekelenme
  • Sırt ağrısı ve krampları
  • Şişkinlik
  • Adet gecikmesi
  • Ruh hali
  • Baş ağrısı
  • Sık idrara çıkma
  • Mide bulantısı
  • Halsizlik, yorgunluk, uyku ihtiyacı
  • Göğüslerde hassasiyet ve değişiklikler
  • Koku hassasiyeti
  • Ağızda farklı tat

 2 Haftalık gebelik nasıl anlaşılır?

 Hamileliğin 2. haftası nasıl anlaşılır diye düşünüyorsanız, bunu yapmanın birkaç yolu var:

  • Evde hamilelik testi yapabilirsiniz, ancak doğru olmayabilir.
  • Jinekolog-doğum uzmanı ziyareti ve kan testi sonucun daha doğru olmasını sağlayacaktır.
Hamileliğin 2. Haftası
 2 Hafta sonra hamilelik belli olur mu?

 2 Hafta sonra hamilelik belli olur mu?

 Evet, gebelik 2. haftada tespit edilebilir.  Sonucu idrar veya kan testi ile öğrenebilirsiniz.

Hamileliğin ilk 2 haftası, hamileliğin olağan seyri gibi geçmez.  Bunun nedeni kadın doğum uzmanlarının gebeliğin başlangıcını hesaplarken son adetin ilk gününü referans almalarıdır.  Öncelikle kesin olmayan yumurtlama veya döllenme tarihi kullanılamaz ancak son adet tarihinin ilk günü kesin olarak bilinebilir.  Yani 1 haftalık hamilelik, hala adet döngünüzde olduğunuz ve henüz hamile olmadığınız anlamına gelir.  Adet döngünüzün uzunluğuna bağlı olarak 4. haftaya kadar gebelikten bahsetmek doğru olmaz.

 2 Haftalık gebelik kan testinde çıkar mı?

 Evet 2 haftalık hamile kana bulanıyor.  Kesin sonuçlar için kan testi gereklidir.  Kan testini değerlendirdikten sonra, doktorunuz hamile olup olmadığınızı size söylemek için sonuçları kullanacaktır.

Hamileliğin 2.haftası ultrasonda görünür mü?

 Hayır, bu hafta ultrasonda bir şey olmayacak.  Vajinal ultrason ile gebelik 4.5-5.  Karın ultrasonu ile gebelik 6. haftada olmalıdır.

Hamileliğin 2. haftası idrar testinde çıkıyor mu?

 Evet, idrar testi hamilelik sonucunu gösterebilir.  Kesin sonuç almak için kan testi yaptırmanız gerekecek.  Doktorunuz size hamile olup olmadığınızı söyleyecektir.

2 Haftalık hamilelik nasıldır?

 Döllenme gebeliğin 2.haftasında gerçekleşir.  Sperm, döllenmiş yumurta hücresi ile çoğalır ve rahme doğru göç eder.  Çok küçük yuvarlak bir şekil.  2 haftalık bebeğin kilosu ve boyu henüz bilinmiyor.  Bebeğin kilosunu ve boyunu öğrenmek için birkaç haftaya daha ihtiyacın var.

Hamileliğin 2. Haftası
 2 Haftalık bebek anne karnında nasıldır?

 2 Haftalık bebek anne karnında nasıldır?

 4 hamile kadından 1’i alt karın bölgesinde kramp ve ağrı yaşayabilir.  Bu rahatsızlıkların ortaya çıktığı kısım yumurtlamanın gerçekleştiği kısımdır.  Bu semptomların nedeni, yumurtalıklardan rahme kadar nüfuz eden döllenmiş yumurta hücresidir.  Bazı kadınlar bu krampları hissetmezken, bazıları hafiflemiş, bazıları ise daha güçlü hissediyor.

 Döllenmiş yumurta ve sperm rahime tutunur ve orada kalır.  Hala çok küçük.  Yuvarlak bir hücre topu şeklindedir.

Hamileliğin 2. haftasında kan değerleri nasıldır?

 Beta hcg düzeyi gebeliğin netleşmesi için önemlidir.  Bu nedenle birçok kadın hamileliğin 2. haftasında kan değerleri ne durumda ya da hamileliğin 2. haftasında beta-hcg seviyesi ne olması gerektiğini merak ediyor.  Hamileliğin 2. haftasında beta hcg değeri 50-500 arasında değişmektedir.

 Hamileliğin ikinci haftasında bebek gelişimi

 Zigot bölünmeye devam eder ve blastokist olur.  Blastokist rahme doğru hareket eder ve rahme yerleşir.  Kese amniyotik sıvı ile doludur.

 Bazı aileler hamileliğin 2. haftasında bebeğin cinsiyetini öğrenmek isterler ancak bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için henüz erkendir.  Bebeğin cinsiyeti aslında genetik olarak belirlenir ama öğrenmek için hamileliğin 13. haftasını beklemek gerekir.

Gebeliğin üçüncü haftası ve sonrası hakkındaki içeriğimize de göz atabilirsiniz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.