Bebeklerde Vajina Yapışıklığı Resmi

18.09.2022
678
Bebeklerde Vajina Yapışıklığı Resmi
REKLAM ALANI

Bebeklerde vajina yapışıklığı resmi son zamanlarda sık aratılan bir görsel haline gelmiştir. Vajina yapışıklığı problemi çok bilinmese de aslında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu durum kız çocuklarında meydana gelen, vajinalarındaki küçük dudaklar olarak tanımlanan ve iki yan şeklinde bulunan yapıların birbirine yapışması durumudur. Yapışma sonucunda vajina girişi ve idrar çıkış deliği beyaz ince bir doku ile kapanır.

Vajina yapışıklığı doğuştan olmayıp, sonradan meydana gelen bir durumdur. Kız çocuklarında genellikle 6.aydan sonra ortaya çıkar. Yapışma fark edilmediği süreç içerisinde alt köşeden başlayarak klitoris bölgesine kadar ilerleyebilir. Bazen ebeveynler olarak bu durumu fark edemeyebiliriz. Çünkü vajinanın yapışması farklı bölgelerden başlar ve ağrısız bir durumdur. Fakat çocuğumuzu 1 yaşına kadar düzenli aralıklarla doktor kontrolüne götürmek zorundayız. Bu problemle çocuğunuz karşı karşıya ise doktor kontörlü sonucunda kesinlikle fark edilecektir.

ARA REKLAM ALANI
Bebeklerde Vajina Yapışıklığı Resmi
Bebeklerde Vajina Yapışıklığı Resmi - Bakım

Vajina Yapışmasının Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde vajina yapışıklığı resmi, bazen bizi yanıltabilir. Çünkü her bebeğin vajina yapışıklığı durumu farklıdır ve doğru resmi bulamayabiliriz. Bu nedenle bebeğimizde vajina yapışıklığının olup olmadığını öğrenmek için bir doktor yardımı almamız gerekmektedir. Peki vajina yapışması neden ortaya çıkar?

  • Bazı kız çocuklarının doğuştan olarak vajina yapısının buna yatkın olduğu görülebilir. Bebekle birlikte organları da büyüme gösterdiği için vajina fizyolojik olarak yapışabilir. Bebeğin buna doğuştan gelen bir yatkınlığı yok ise dış faktörlerden etkilenerek bu problemle karşı karşıya kalabilir.
  • Yapışıklığın nedenleri genellikle, uzun süre bebeğin bezinin kirli kalması, bebek cildine uygun olmayan ıslak mendiller, kokulu içerisinde yabancı maddeler bulunan deterjan ürünleri gibi maddelerin oluşturduğu tahrişler olarak biliniyor.
  • Yapışmanın bir diğer ortaya çıkış nedeni ise bebeğin anneden aldığı östrojen hormonu olduğu da biliniyor. Gebelik döneminde anneden bebeğe geçen bu hormon doğum sonrasında azalma gösterdiğinde vajinal dokunun incelmesine yol açabilir. Bu nedenle de vajinada yapışma gözlemlenebilir. Östrojen hormonu vajina deri hücrelerine doğrudan etki gösterir.

Nedenleri bilinen bu problemin engellenebilmesi içinde ebeveynler yollar arar. Yapabileceğiniz her şeyi yapsanız bile bebeğinizde bu durumla maalesef karşılaşabilirsiniz. Fakat biz yine de neler yapabileceğimize bakalım:

  • Bebeğin altı sık sık değiştirilmeli ve tahriş olması engellenmelidir.
  • Bebeğin altı temizlendikten sonra pamuk bir havluyla kurulanmalıdır.
  • Bebeğin vajina ve popo kısmına bebek cildine uygun pişik önleyici bakım kremleri sürülmelidir.
  • Bebeğin cildine uygulanan her türlü temizlik malzemesinin kokusuz ve doğal olması gerekmektedir.
Bebeklerde Vajina Yapışıklığı Resmi
Bebeklerde Vajina Yapışıklığı Resmi - Bakım

Bebeklerde Vajina Yapışması Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde vajina yapışıklığı resmi, nedenleri öğrenildikten sonra sıradaki başlığımız genellikle tedavi yöntemleri olmaktadır. Gelişen tıp teknolojisiyle birlikte tabii ki bu probleminde tedavisi mümkündür. Yapışmanın derecesine göre tedavi şekilleri değişiklik göstermektedir.

Az veya bir kısmı yapışık olan durumlarda ilk etapta bir şey yapılmaz. Çünkü bebek büyüdükçe yapışıklık idrar yollarını kapatmadığı için kendiliğinden yeniden açılacaktır. Ancak yapışıklık bebeğin idrar yollarını kapatıyorsa, bu bebeğin ciddi idrar yolu problemleriyle karşılaşmasına sebep olur. Bu durumda da doktor kontrolünde tedavi edilmesini gerektirir. Genellikle iki şekilde tedavi yöntemi vardır:

Östrojenle Krem ile Tedavi

Bebeklerde azalan östrojen hormonuyla birlikte ortaya çıkan yapışma sonucunda genellikle bu kremler kullanılır. Bu krem doktor reçetesiyle yazılır ve uygulanır. Krem dokuya doğrudan etki olacak şekilde uygulanır. Krem ucu pamuklu çubuklarla bebeğin canını acıtmayacak şekilde uygulanır. Tahmini kullanım süresi 1 haftadır. Kremler sonuç verdikten sonra yine doktor kontrolünde bölgeyi nemli tutacak kremler kullanılır.

Cerrahi Tedavi

Kullanılan kremler bazı durumlarda sonuç vermeyebilir. Çünkü vajina yapışmasının da dereceleri olmaktadır. Bazı yapışmalar çok sıkı olarak nitelendirilebilir. Bu durumla karşılaşıldığında direkt olarak çocuk cerrahisinde lokal olarak uygulanan işlemlerle vajina açılır.

  Vajina yapışıklığı tedavi edilse dahi tekrar yineleyebilir. Fakat tedavisi mümkün olmasının yanı sıra çocuğunuz ergenlik döneminde yeterli östrojen hormonunu salgılamaya başladığında, durum ortadan kalkacaktır. O zamana kadar yapışma ciddi sorunlar karşınıza çıkarmazsa endişelenmenize gerek yoktur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.