Hamileliğin 22.  Haftası- 22. Haftalık Gebelik

12.12.2022
593
Hamileliğin 22.  Haftası- 22. Haftalık Gebelik
REKLAM ALANI

 22 haftalık gebelikte anne adaylarını neler bekliyor diye merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.  22 haftalık bebek gelişimi ile ilgili detayları öğrenin!

 22. haftadan itibaren gebeliğin ikinci yarısı geçmiş kabul edilir.  Hamilelik macerasının yarısı geride kaldı.  Gebeliğin ikinci üç aylık dönemi devam etmekte ve hem annede hem de bebekte değişimler devam etmektedir.  Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bebek anne karnında kendini hissettirmeye başlamıştır ve bebekteki değişim ve gelişmeler anneye de yansır.  Anne hamileliğinin en rahat dönemini yaşamaya devam ediyor.  Bu, bebeğe hazırlanmanın en kolay zamanıdır.

ARA REKLAM ALANI

22. gebelik haftasında annedeki değişiklikler

Bebek içeride büyüdükçe anne karnı da hızla büyüyor.  Hamilelik boyunca devam eden değişimler bu hafta da devam ediyor.  22. gebelik haftasında annede şu değişiklikler gözlenir;

  • Karın çevresinde ağrı
  • Midede çatlaklar
  • Sindirim problemleri
  • bacak ağrısı
  • El ve ayaklarda şişlik
  • Baş dönmesi ve mide bulantısı
  • Koku hassasiyeti
  • Göğüslerde hassasiyet ve akıntı
  • Arzu
  • Değişken ruh hali
  • Vajinal akıntı

Her kadın hamilelik sırasında farklı değişiklikler yaşar.  Her kadın verilen listedeki tüm değişiklikleri gözlemleyemez ve çeşitli değişiklikler yaşayabilir.

Hamileliğin 22.  Haftası- 22. Haftalık Gebelik
Hamileliğin 22.  Haftası- 22. Haftalık Gebelik - Bebek

22 haftalık gebelikte rahim ne kadardır?

Gebeliğin 22.haftasında annenin göbeği o kadar büyümüştür ki dışarıdan farkedilir.  Anne hamile kıyafetlerini önceki haftalarda ve bu haftalarda giymeye başlar.  Anne karnında büyüyen bebek artık annenin hamileliğini ortaya koyacak ve anne karnını görecek bir boyuta ulaşmıştır.

22 haftalık gebelikte ne kadar kilo almalısınız?

Gebeliğin 22. haftasında annenin gebeliğin başından bu yana toplam 5-6 kilo almış olması gerekir.  Anne hamilelikte kesinlikle kilo alır ve kilo almak sağlıklıdır.  Ancak bu kilo alımının dengeli bir şekilde ilerlemesi annenin sağlığı için önemlidir.

 22 haftalık bebek ultrason nedir?

Anne karnındaki bebek bir süre küçük insan kılığına girmiş ve ultrason görüntülerinde minicik bir bebek olarak görünmektedir.  22. haftada ultrason görüntülerinde küçük bir bebek figürü belirir.  22 haftalık bebek uyurken ya da hareket halindeyken ultrason görüntülerinde görülebiliyor.  Bebeğin yüz ifadelerini de yakalamak mümkündür.  Bebeğin gülümsediği veya kaşlarını çattığı fotoğrafların çekilmesi 22. haftadan itibaren daha belirgin hale gelir.  22 haftalık bebek anne karnında 28-29 cm boyunda ve 430-460 gram ağırlığındadır.

Hamileliğin 22.  Haftası- 22. Haftalık Gebelik
Hamileliğin 22.  Haftası- 22. Haftalık Gebelik - Bebek

22 haftalık gebelikte bebek midenin neresindedir?

Bebek anne karnında büyüdükçe rahim de büyür ve rahimde pelvis arasında yükselir.  22 haftalık gebelikte, bebek rahmin merkezinde doğru pozisyondadır.

Hamileliğin 22.haftasında beslenme nasıl olmalı?

Anne beslenmesi gebelikte hem annenin sağlığını hem de bebeğin sağlığını ve gelişimini doğrudan etkileyen bir faktördür.  Hamilelik sırasında annenin beslenmesine dikkat etmesi ve tüm besinlerden alabileceği vitamin ve minerallerden zengin bir diyet alması önemlidir.  Dengeli beslenme ve her besin grubunun günlük alımı hem bebeğin hem de annenin sağlığını olumlu yönde etkiler.  Gebeliğin 22.haftasında anne aşağıdaki besinlerden dengeli beslenmelidir.

  • Protein
  • Kalsiyum
  • Folik asit
  • Lif
  • Vitaminler
  • Sağlıklı karbonhidratlar

22 haftalık bir bebek kaç yaşında?

Gebeliğin 22. haftası, ikinci trimesterin ikinci ayıdır.  Hamilelik üç trimestere ayrılır ve her trimester üç ay sürer.  Gebeliğin 22. haftası 5. ayın sonuna denk gelir.

22 haftalık bebek gelişimi

22. haftada bebeğin vücudu, organları, kemikleri ve beyni hızla gelişmeye devam eder.  Bebeğin akciğerleri doğumdan sonra nefes almaya hazırlanır.  Bebeğin derisinin altındaki yağ dokusu miktarı artar.  Deri iki tabaka halinde gelişir.  Birinci katman yüzeysel katman, ikinci katman ise derin katmandır.  Yüzeysel tabaka bebeğin parmakları, avuç içi, ayak parmakları ve ayak tabanlarının derisini ve bu dokulardaki izleri oluşturur.

 Beyin gelişimi de devam etmekte, beyne ve vücuda bağlı sinirler gelişmeye devam etmektedir.  Beyin ve sinirler arasındaki bağlantılar oluştukça bebeğin duyuları da gelişir.  22. haftada bebeğin dokunma duyusu da gelişmiştir.  Önceki haftalarda ağırlıklı olarak refleks ve seğirmelerden oluşan hareketleri 22. haftadan itibaren daha bilinçli hareketlere dönüşmeye başladı.

 Bebeğin tat alma, görme ve duyma duyusu da her geçen gün daha fazla gelişir.  22. haftada bebek anne karnındaki amniyotik sıvının tadına bakabilir, rahim dışındaki sesleri duyabilir ve parlak ışıkları seçebilir.

 22. haftada bebeğin uykusunun bir düzene girmeye başladığını fark edeceksiniz.  Bebek günün belirli saatlerinde uyur, belirli saatlerini ise anne karnında hareket ederek geçirir.  Bu döngüye sirkadiyen ritim denir.  Bebeğin uyku ve uyanma düzeni, annenin uyku ve uyanma düzeni ile paralel olmayabilir.

22 haftalık bebek nasıl olur?

22 haftalık bebek, kolları, bacakları ve baş-vücut oranı, gelişen derisi ve hareketleri ile minicik bir insanı andırıyor.  Çoğu, gelişen organları, gelişen beyin ve sinir ağları ile hızla doğmaya hazırlanır.  22 haftalık bebek, doğmadan önce anne karnında geçirdiği sürenin yarısına geldi.

22 haftalık bir bebek ne kadar büyük?

22 haftalık bebek ortalama 28-29 cm boyundadır.  Bebek bir önceki haftadan bu yana yaklaşık 1-2 inç büyümüştür.  Bebek hızla büyümeye devam edecek.

 22 haftalık bebek kaç gramdır?

Bebek anne karnında gelişmeye devam ederken her hafta daha da ağırlaşır.  22 haftalık bebek ortalama 430-450 gram ağırlığa ulaştı.

22 haftalık bebek kalp atışı ne olmalıdır?

Bebeğin kalp atışları ilk birkaç hafta oldukça düzensiz ve yavaşken, kalbi büyüyüp geliştikçe düzenli bir ritme yerleşir ve kalp atış hızı artar.  Ortalama olarak, 22 haftalık bir bebeğin kalp atış hızı dakikada 20 ila 160 atış arasındadır.

22 haftalık bebeğin hareketleri hissedilir mi?

Evet 22 haftalık bebeğin hareketleri anne karnında hissedilebilir.  20. haftadan itibaren anne karnındaki bebeğin hareketlerini hissetmeye başlar.  Bebeğin hareketleri ilk başta belli belirsiz hissedilebilir ve ilerleyen haftalarda bebek büyüdükçe daha belirgin hale gelir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.