İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler

06.12.2022
874
İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler
REKLAM ALANI

 İkiz bebekler için bakım önerilerimize bir göz atın ve hayatları boyunca her şeylerini paylaşan iki küçük kahramanla birlikte yaşamanın keyfinin süreceğini unutmayın.  İşte ikiz bebek yetiştiren ebeveynler için hayat kurtarıcı ipuçları.

 Emzirme: İkiz bebeği olan anneler bebeklerini aynı anda emzirebilirler.  Özellikle yeni doğan bebeklerin memede kalma sürelerini dikkate aldığımızda bu anneye ek zaman kazandırmaktadır.  Birini sağ memenizle, diğerini sol memenizle sırayla besleyin.  Bu onların aynı memeye tekrar tekrar alışmalarını engelleyecektir.  İkizleri emzirirken, hem sizin hem de ikizleriniz için rahat olan doğru pozisyonu seçin.  Rahat emzirmek için emzirme yastığı kullanın.

ARA REKLAM ALANI

 Uyku: Sürecin başından itibaren hep yan yanasınız.  Bu nedenle aynı saatte uyumak ve uyanmak sakinleştiricidir.  İkisinin de aynı saatte uyumasını ve aynı uyku düzenine alışmasını sağlayın.  Böylece onlar uyurken sizin de dinlenmeye vaktiniz olur.  Yeterli uyku, anne sütünün artmasında önemli bir faktördür ve annenin enerjisini ve uyanıklığını artırmaya hizmet eder.  Tıpkı bebekleriniz gibi uykuya ihtiyaçları var.

 İkisi aynı odada yattıkları için diğerinin sesinden rahatsız olup biri daha erken kalkarsa uyanabilirler.  Bu nedenle gürültülü ortamlarda uyumaya alışmak faydalı olabilir.

İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler
İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler - Anne

Beslenme: İkiz bebeklerde beslenme önemli bir konudur.  İlk 6 ay anne sütü ile beslenen bebekleriniz 6. aydan sonra ek gıdaya geçebilirler.  Mümkün olduğu kadar çok sağlıklı ama uygun yemek yapın.  Uzun süren öğünlere ara verin.  Her şeyden önce sebze ve meyve püreleri ve çorbalar işinizi kolaylaştırır.  Pratik mutfak gereçleri de işinizi kolaylaştırır.  Bunu yapmak için bir mutfak robotunuz, düdüklü tencereniz ve iyi bir fırınınız olmalıdır.  Yemek yapamadığınız zamanlar olabilir.  Doktorunuz tarafından önerilen ek besin takviyelerini de alabilirsiniz.

 Banyo yapma: Yeni doğan ikizlerinizi sırayla yıkayın.  Siz birini yıkarken eşiniz diğer bebeği giydirsin.  Serbestçe oturmaya başladıklarında büyük bir küvette birlikte banyo yapmaya başlayabilirsiniz.  Kaydırmaz bir banyo paspası kullandığınızdan emin olun ve küvette mücadele etmemeleri için iki banyo oyuncağı alın.

Anne ve baba: Siz de bebekleriniz kadar önemlisiniz.  Mutlu ve sağlıklı ebeveynlerden doğan bebekler de mutlu ve sağlıklı olacaktır.  Boş bir fırsatınız olduğunda kendinize zaman ayırın.  Bebek bakımı konusunda ailenizdeki büyüklerden yardım isteyin.  Evdeki temizlik ve ütü işlerinde size yardımcı olacak bir yardımcınız olabilir.

İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler
İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler - Anne

 İşinizi kolaylaştıracak daha fazla detay

  • İkizlerinizin günlük rutinlerini yazmak için bir defter bulundurun.  Günlük takip için faydalı olacaktır.  Neye ne zaman ihtiyacınız olduğunu önceden bilerek hazırlıklı olabilirsiniz.
  • Bebeğinizin ihtiyaçları için alışverişlerinizi mümkün olduğunca toplu yapın.  Yani her şey uzun süre kullanıma hazır.
  • Evden çıkarken ihtiyacınız olan her şeyi koyabileceğiniz bir çantanız olsun.  Yedek kıyafet ve çocuk bezi gibi eşyaları bu çantada düzenli bir şekilde saklayın, böylece iki bebekle dışarı çıkmak istediğinizde çantanız hazır olur.
İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler
İkiz Bebek Sahibi Anneler İçin Hayatı Kolaylaştıracak Öneriler - Anne

 • İkiz sahibi olmak düzenli olmayı gerektirir.  Çünkü bazen zamana karşı yarışıyorsunuz ve ihtiyacınız olan eşyayı aramak için fazla vaktiniz olmayabilir.  Çocuk odası ve mutfakta ihtiyacınız olan her şeyi tek bir düzenli yerde tutun.

 • Bebeklerinizin eşyalarını ayırın.  Bir ürünün hangi bebeğe ait olduğundan emin değilseniz farklı renkler kullanın.

 • Bebek kucağı veya mama sandalyesi gibi eşyalar size çok yardımcı olabilir.

 • İkizlerinizin kısa süreliğine de olsa birbirlerinden ayrılabileceklerinden emin olun.  Örneğin biri annesiyle oynarken diğeri babasıyla parka gidiyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.